EM-GULD till master mixed-landslaget!

Det blev stor svensk succé på EMUC i Bologna. Regerande mästarna höll för trycket och spelade hem ett nytt guld till Sverige!

Efter sina två vinster i gruppspelet mot Storbritannien GM, samt Österrike, ställdes Sverige mot Storbritannien i en rankingmatch för att avgöra motståndet i kvartsfinalen. I och med förlust på universe blev det Tyskland. Kvartsfinalen vanns relativt komfortabelt med 15-9.

Semifinalen mot Belgien var en bra mycket jämnare historia där ledningen pendlade mellan de två lagen. Även den matchen skulle avgöras på universe där Sverige lyckades dra det längsta strået!

Precis som 2019 skulle det bli final mot Frankrike. Till skillnad mot Sverige hade de endast ett fåtal spelare med från föregående EM, och alltså en ny trupp att möta. Sverige visade direkt att guldet skulle återerövras, och tappade aldrig greppet om matchen. Finalen slutade 14-11, och EM-vinsten var ett faktum.

SUF gratulerar till framgångarna, och vill också passa på rikta ett stort tack till förbundskapten Martin Filipovski Hargeby!

Föregående
Föregående

Brev från klubblags-vm ggm

Nästa
Nästa

det är dags att försvara det svenska guldet