SÄSONGSPLANERING OCH ÅRSHJUL 2023–2024

Styrelsen har fastslagit följande säsongsplanering för 20232024. Den innebär att inomhussäsongen blir kortare för att ge plats åt en längre utomhussäsong och 2 tävlingsfria perioder. 

SUF säsongsplanering 2023–2024


Inomhus

Inomhussäsongen inleds precis som tidigare år med Gurls Hat i Malmö, Force Fyris i Uppsala samt Kung Bore i Örebro. Efter årsskiftet spelas Malmö Warm-up (mer information kommer närmaste veckorna) samt Go-Throw i Göteborg. 2–4 februari spelas klubblags EM i Danmark. Från Sverige är Viksjöfors IF och KFUM Örebro anmälda i open-divisionen; Malmö Ultimate i mixed; och KFUM Örebro i dam-divisionen.

Inomhussäsongen avslutas med open/dam-SM 17–18 februari samt USM 23–24 mars, SM för såväl seniorer som juniorer kommer att spelas i Skövde Arena. Mer information om SM kommer. 

Utomhus

Utomhussäsongen ska ha fokus på elit- och breddverksamhet parallellt. För elitverksamhet arrangeras bland annat landslagsläger på Bosön i mars med efterföljande landslagsläger i april–juni. Styrelsen har beslutat att inte i delta på VM för landslag i Australien 2024. Detta efter samtal med landslagsgruppen och en inventering av både spelare och ledare. Istället kommer landslagen att påbörja arbetet inför mästerskap längre fram. I maj–juni arrangeras flertalet internationella tävlingar för klubblag såsom Windmill, Tom’s Tourney och kval till klubblags-EM (EUCF). 

För breddverksamhet under utomhussäsongen uppmuntrar styrelsen till seriespel i lokala ligor och andra breddaktiviteter. I maj arrangeras Dreamfly för juniorer. 

Utomhussäsongen inkluderar även SM på beach och SM på gräs som vänder sig till både bredd och elit.

Tävlingsfria perioder

De två tävlingsfria perioderna är placerade i övergången mellan inne- och utesäsongerna. Dessa kommer att hållas fria från SUF-sanktionerade tävlingar i syfte att ge spelare tid för återhämtning, rehab och uppbyggnad inför kommande säsongen. Den tävlingsfria perioden i mars gäller endast för seniorer medan perioden i oktober gäller för både juniorer och seniorer. Att juniorer inte inkluderas i första tävlingsfria perioden beror på att SUF vill upprätthålla deras kontinuerliga träningstillfällen samt att juniorer i regel är i mindre behov av rehab och återhämtning. 

Denna planering kommer att gälla 2023–2024 för att därefter utvärderas.

Föregående
Föregående

SM inomhus 2024 i Skövde Arena

Nästa
Nästa

Svenska frisbee-sportförbundet 50 år