Årets ungdomsspelare, ungdoms ledare och eldsjäl 2023

Under USM i Skövde korades årets ungdomsspelare dam och herr, årets ungdomsledare samt årets eldsjäl 2023.

Årets ungdomsspelare herr: Gavin Abrahamsson

Årets ungdomsspelare herr var helt outstanding i JEM i ltalien i somras. Inte bara i det svenska landslaget, utan även sett till hela turneringen. Detta är en av få svenska spelare som håller riktigt hög internationell klass.

Årets ungdomsspelare dam: Filippa Rehnström

Årets ungdomsspelare dam har visat på mycket stor mogenhet i sitt sätt att leda U20-damlandslaget med gott agerande, fairplay och många skratt.

Uttagen i både U24-mixed- och seniordamlandslaget. Kapabel till allt från att spela säker och stabil back till de ack så viktiga brytningarna som kan få matcher att vända.

En vinnarskalle av rang och glädjespridare i världsklass, på plan och vid sidan av plan, som får med sig hela laget oavsett sammansättning. Priset till årets ungdomsspelare dam går till Filippa Rehnström

Årets ungdomsledare: Fredrik Hedström

Fredrik Hedström tilldelas priset Årets Ungdomsledare 2023 för sitt fantastiska engagemang som ensam förbundskapten för U17 Open. 

Med sin stora taktiska kompetens och genom att ta sina spelare på en förberedande turnering i Holland, skapade han de bästa förutsättningarna för U17 Open-landslaget att lyckas vid U17 Summit i Gent. Väl där bärgade man bronset efter segrar mot stornationer som Japan och Frankrike, en makalös prestation.

Årets eldsjäl: Peter Kindbom

Denna person har varit drivande i att marknadsföra vår sport på ett mycket positivt sätt till barn och unga under många år.

Han får många ungdomar att älska frisbee och skapat en genuin gemenskap. Även om hans egna barn har slutat spela har han varit kvar som en positiv kraft både för det egna klubblaget och ungdomslandslag.

När han är med har hejarklacken en given ledare och grillen är aldrig långt borta!

Årets eldsjäl är Peter Kindbom!

Föregående
Föregående

SUF årsmöte 2024

Nästa
Nästa

Resultat USM inomhus 2024