Årets spelare och ledare 2023

Under inomhus SM i Skövde i helgen korades årets spelare 2023. Stort grattis till våra fenomenala vinnare och tack till allt ni tillför vår sport!

Årets Spelare herr 2023 - Alexander Hermansson, Stenungsunds FC

Alexander har utvecklats till Sveriges i särklass mest komplette spelare och som samtidigt har en offensiv spets av hög internationell kaliber. 2023 var ett hektiskt år för Alex. Start i april med ett par veckor i Vancouver och try out med Furious George. Därefter en vår och sommar med två landslag; U24 mixed och senior open. I sammanhanget är det tiden i Vancouver som sticker ut. En ung, talangfull spelare som drivs av passionen för sporten och som försöker se hur långt det kan ta honom.

Årets Spelare dam 2023 - Oda Homlong, SUFC Valkyria

Under 2023 har denna dam tagit stora steg i sin utveckling, från att oftast setts som en av de bästa försvararna till att nu också göra stora prestationer anfallsmässigt. Hon innehar de kvaliteter som behövs för att vara en komplett spelare; spänst, mod, kast, spelsinne, snabbhet, uthållighet och vinnarskalle håller högsta internationella nivå. Under 2023 har spelaren bidragit till stora framgångar för de lag hon medverkat i, såväl klubblag och landslag i Sverige och klubblag internationellt. Detta genom mängder av brytningar, passningar, mål, slängningar och har även tillfört stor energi till sina lag!

Årets Ledare 2023 - Jacob Peltokangas & Martin Hargeby:

Martin Hargeby

Årets ledare har visat ett stort engagemang för både klubblag och landslag under gångna säsongen. Ledaren har en lugn och genomtänkt ledarstil, men som i skarpa lägen ingjuter ett jävlar anamma i sina spelare. Han har ett särskilt sinne för lagsammansättning och kan utnyttja varje del av laget till en framgångsrik enhet. Såväl de unga trupperna som de äldre och mer erfarna gardet hyser stor respekt för ledaren och hans sätt att driva gruppen. Martin är engagerad i hemmaklubben Mölnlycke, där U17-juniorerna tog ett skräll-SM-guld inomhus, samt ett silver utomhus. Under 2023 har han coachat både herrlandslaget på EM, samt U24-landslaget på VM. Men säsongens crescendo var naturligtvis rollen som förbundskapten för Master mixed, med vilket han försvarade Sveriges EM-guld, vilket också bör sägas bara är en av många framgångar och ädla medaljer denna ledare har vunnit för svensk ultimate genom åren.

Jacob Peltokangas

Jacob har ett stort engagemang och hjärta i KFUM Örebro. Han coachar klubbens damlag, som har haft fina framgånger på senare år, vilket till stor del beror på Jacobs sätt att leda och sporra laget. Under 2023 blev det vinst i internationella inomhusturneringen Rigas Rudens, samt guld på Force Fyris i Uppsala. Detta var början på satsningen mot Klubblags-EM inomhus, vilket förvisso var i början av detta år, men som ju mynnade ut i ett silver för KFUM Örebro.

Jacob var även under gångna året förbundskapten för U20 dam, där han var en väldigt uppskattad coach.

Föregående
Föregående

Kallelse till årsmöte 17 mars

Nästa
Nästa

Nominerade till Årets spelare