EUCR Mixed i Malmö, 26-27 augusti

Malmö Ultimate på EUCR i Malmö.

När EUCR Mixed North & South avgjorde i Malmö 26-27 augusti deltog hemmalaget Malmö Ultimate som enda lag från Sverige. EUCR är kval till EUCF i Wroclaw och topp tre av de åtta deltagande lagen belönades med en plats i slutspelet.

Det var ett Malmö från sin bästa sida som välkomnade gästerna. Fint sensommarväder och härliga gräsplaner på Malmö Stadion. Spelarboendet på Good Morning Hotel gjorde att alla planer var på gångavstånd i centrala Malmö, och maten som serverades på Stadion gjorde logistiken minimal. Väl på plats var det bara att koncentrera sig på att spela ultimate. Detta är ett upplägg Malmö Stad hjälp till med, och det tackar vi stort för!

Malmö Ultimate gjorde med EUCR Mixed sin debut som klubblag i internationella sammanhang. Ett ungt lag med en snittålder på 21 (tjejernas snittålder var på 17.5 år). Även om Malmö har framtiden för sig är de sugna på att vinna matcher redan nu. Och några skalper på EUCR blev det.

Den första matchen var en tight förlust mot Gentle (BEL) i universe, 10-9. Därefter två ganska enkla vinster mot OWLS (BEL) och DTU (DEN). I OWLS hittade vi också lokala förstärkningar med Frida och Hanna från Akka.

Två segrar och en förlust gav en andraplats i gruppspelet - och kvartsfinal söndag morgon mot rutinerade Tarku Turbulence från Estland.

Det är tydligt att Malmö spelar en tung och fysisk defence som maler ner motståndarna. Gentle lyckades göra 10 mål på lördagen. Tartu hölls nere på 8 mål efter 75 minuter, trots ett par offensiva klasspelare i laget. Tyvärr räckte de åtta målen till vinst eftersom Malmö i sin tur bara lyckades göra sex mål. Nära, men också tydligt att Malmös offence behöver vässas betydligt.

Efter förlusten fick Malmö två nya matcher mot OWLS och DTU, och igen två ganska enkla vinster. Det gav enfemteplats totalt och missad chans att spela EUCF i Polen. Ett helt OK resultat men med mersmak. I synnerhet som Tartu lyckades knipa en av de tre platserna till EUCF. Övriga platser togs av Nullacht! från Münster i Tyskland och storstjärnorna GRUT från Amsterdam.

Slutställning (spirit efter parantes)

  1. Grut (NED): 10.2

  2. Nullacht! (GER): 11.2

  3. Tartu Tubulance (EST): 11.0

  4. Deine Mudder (GER): 11.83

  5. Malmö Ultimate (SWE): 9.83

  6. DTU (DEN): 10.67

  7. Gentle mixed (BEL): 10.0

  8. OWLS (BEL) 10.17

Poängliga:

  1. Jacob Tamm, Tartu: 35 poäng (17 mål. 18 assist)

  2. Gusten Olsson, Malmö Ultimate: 24 poäng (12 mål, 12 assist)

  3. Tom Blasman, GRUT: 19 poäng (11 mål, 8 assist)

  4. Lola Dam, GRUT: 19 poäng (15 mål, 4 assist

  5. Franka Ten Cate, GRUT: 19 poäng (11 mål, 8 assist)

Resultat och streaming från samtliga matcher finns på Ulticast.

Föregående
Föregående

SVENSKULTIMATE.SE

Nästa
Nästa

Anmälan till open/dam SM i Örebro