SM inomhus 2023

Datum och orter för mästerskapen inomhus 2023 är nu klara: USM spelas Lindesberg 11-12 mars och senior-SM (mixed) i Malmö 18-19 mars.

Anmälan till båda mästerskapen öppnar här på Svensk Ultimate i januari och stänger i mitten av februari.

USM inomhus: 11-12 mars 2023:

Lindesberg – huvudort i kommunen där vi även finner Frövi – ligger centralt för många ultimatespelande ungdomar. Detta, tillsammans med Frövi IK som rutinerade arrangör och tre utmärkta hallar, gör att alla förutsättningar finns för ett lyckat USM med många deltagande lag.

Ort: Lindesberg
Datum: 11-12 mars
Klasser: U20, U20 dam (födda 2004 och yngre), U17 (födda 2007 och yngre) och U14 (födda 2010 och yngre) .
Arrangör: Frövi IK
Kontaktperson: Cecilia Arensmeier, cecilia.arensmeier@gmail.com
Hallar: Totalt tre planer, varav två i huvudarenan Lindesberg Arena. Den tredje planen ligger i Lindbackaskolan, ca 2 kilometer från huvudarenan.
Logi: Skolsal i Lindeskolan (precis bredvid Lindesbergs Arena).
Anmälan: Anmälan öppnar i början av januari. Föreningar med medlemskap i Svenska Ultimateförbundet har rätt att delta. För spelare krävs en giltig tävlingslicens.
Frågor: Mail till sm@ultimatesweden.com

Lindesbergs Arena och Lindbackaskolan

Mixed-SM inomhus: 18-19 mars 2023:

Inomhus-SM 2023 spelas mixed och inomhus på konstgräs i Malmö. Detta efter att endast Malmö Ultimate anmält intresse att arrangera SM och med Kombihallen som enda lediga arena. Planerna har samma storlek som "normala" inomhusplaner (20x40 meter), och matcherna spelas 5-mot-5..

Beslutet är förankrat hos SUF:s styrelse efter rekommendation från SM-gruppen.

Sen matchstart planeras lördag för att möjliggöra resa lördag morgon (eller nattåg från Stockholm) och därmed bara en övernattning.

Ort: Malmö
Datum: 18-19 mars
Klasser: Mixed
Arrangör: Malmö Ultimate Club
Kontaktperson: Mattias Ahlgren
Hallar: Mixed-SM spelas på konstgräs i Kombihallen i centrala Malmö. Totalt tre planer i samma byggnad som Gurls Hat spelar årligen och där USM spelades 2017. Planerna är samma storlek som "vanliga" inomhusplaner för ultimate (40x20 meter)
Logi
: Rabatt till samtliga deltagare på Malmö Arena Hotel (samma hotell som för Elite Camp 2022)
Anmälan: Anmälan öppnar i början av januari. Föreningar med medlemskap i Svenska Ultimateförbundet har rätt att delta. För spelare krävs en giltig tävlingslicens.
Frågor: Mail till sm@ultimatesweden.com

USM inomhus 2017 spelades i Kombihallen med en del välkända ansikten...